Werken op verschillende devices
De kleuters kunnen er tijdens het spelen/werken voor kiezen om op de Ipad te spelen. Hierop kunnen zij kiezen tussen verschillende educatieve apps. bijvoorbeeld: Squla en Scratch jr. Daarnaast is er in de onderbouw unit een beebot waarmee de start van het programmeren wordt aangeboden.
Groep 3 werkt voornamelijk in de schriften, maar heeft voor iedere leerling een eigen chromebook. Daarop maken zij de verwerkingssoftware passend bij de lees- en rekenmethode.
Vanaf groep 4 wordt er gewerkt met Snappet (zie hieronder voor meer informatie)
Als voorbereiding op de middelbare school wordt het huiswerk van groep 7 en 8 in een digitale agenda bijgehouden.
Snappet
Wat is Snappet?
Snappet is een onderwijsplatform waarbij ieder kind op zijn of haar eigen niveau wordt uitgedaagd. Daarbij geeft Snappet de leerkracht beter inzicht in de voortgang van de kinderen. Samen zorgt dit voor hogere leerresultaten. Op IBS de Klaverhoek wordt dit ingezet van groep 4 t/m groep 8.
Digitale lesmethode
In plaats van het maken van opgaven in een werkboek, maken de kinderen de opgaven digitaal in Snappet. Binnen Snappet kun je vaak alleen het antwoord invullen. Voor de berekening gebruiken de kinderen daarom vaak een wisbordje of een kladschrift. Groot voordeel van Snappet is dat zij na iedere vraag direct feedback krijgen. Ze zien dus meteen of het antwoord goed of fout is. Ze weten daardoor snel of ze op de goede weg zijn en kunnen direct hun antwoord verbeteren. De leerkracht heeft toegang tot een aparte omgeving van Snappet, waar hij of zij live kan volgen hoe de kinderen het doen tijdens de les. De leerkracht ziet dus al tijdens de les of de kinderen de lesstof begrijpen en kan eventueel direct extra uitleg geven aan degenen die dit nodig hebben.
Eigen niveau
De lesstof in Snappet past zich automatisch aan op het niveau van het kind. Het niveau wordt door Snappet bepaald aan de hand van eerder gemaakte opgaven. Dit werkt heel motiverend: kinderen die de lesstof beheersen krijgen moeilijkere vragen. En kinderen die de lesstof lastig vinden, krijgen juist wat makkelijkere vragen. Zo kan ieder kind groeien op zijn of haar eigen niveau en tempo.
Werken vanuit huis
Het is heel belangrijk dat de kinderen bij rekenen niet geholpen worden tijdens het maken van opgaven in het werkpakket of het werken in + opgaven. Dit zijn opgaven op een eigen niveau. Als de kinderen worden geholpen, dan worden de opdrachten steeds moeilijker en sluit het op een gegeven moment niet meer aan. De kinderen zullen als ze de opdracht niet snappen eerst een fout moeten maken door bijvoorbeeld een 0 in te vullen. Hierdoor past Snappet het niveau automatisch aan. Daarna mag uw kind op weg geholpen worden.
Contact
Basisschool de Klaverhoek
Margrietstraat 28 • 4782AH Moerdijk
0168 416 263 • info.klaverhoek@dewaarden.nl